torstai 11. syyskuuta 2008

Kissojen Yössä

Palattuani Karibialta takaisin Suomeen, menin ensimmäiseksi vapaaehtoishommiin Korkeasaaren Kissojen Yö-tapahtumaan. Kamera oli tietysti mukana, vaikkei kuvista yleensä tule kovin hienoja, koska niissä on joko kalterit edessä taikka pleksilasin heijastumia.

Mutta tälläpä kertaa kävi tuuri. Kissaeläimiä näkee aktiivisena aika harvoin eläintarhoissa, mutta Kissojen Yönä leopardit, leijonat, tiikerit ja muut pienemmät kissaeläimet liikuskelevat häkeissään ja odottavat malttamattomina ruokaansa.

Lumileopardit Tara ja Erkki katselivat häkistään kateellisena kun toiset saivat lihaisan iltapalansa ja yhtäkkiä Erkki antoi Taralle pusun. Miten satuinkaan olemaan juuri silloin paikalla. Vau!
Ehkä pienen ajan päästä näemme taas pienten leopardinpentujen melskettä.

2 kommenttia:

Juha Ylitalo kirjoitti...

Millaisella objektiiv(e)illa olit liikenteessä?
Kävin muutama vuosi sitten Kissojen yössä ja silloin koin suurimmaksi ongelmaksi sen, että kaltereiden edustalla oli aina runsaasti erilaisia pensaita.
Jos noita pensaita ei olisi ollut edessä, niin silloin olisi voinut koittaa laskea sen varaan, että objektiivin täydellä aukolla kuvatessa kalterit eivät erottuisi lopullisessa kuvassa.
Yksi yleinen ohje tuonne suuntaaville voisi olla, että jalustat kannattaa jättää kotiin. Kissojen Yö on siltä osin massatapahtuma, että siellä ei ole ainakaan ruokinta-ajankohtina hirveästi tilaa jalustan levittämiseen.

Marjut kirjoitti...

Kuva on otettu ihan Canonin Ixuksella, ei millään hienolla järjestelmäkameralla ja pleksilasin läpi.

Ongelmat Kissojen Yössä ovat juuri kalterit ja myös se että pleksi heijastaa ja on myös suht likainen. Ja kunnon kuvien saaminen on aikamoista tuuria.

Toisessa Kissojen yössä sain suht hyvän kuvan myös Amurin leopardista ja Amurin tiikeristä. Toisen pleksin läpi ja toisen kaltereiden välistä. Näissä ei kuitenkaan ole tuollaista hyvää tilannetta kuin Taran ja Erkin kohdalla.

Itse kiertelen häkkejä ennen ruokintaa ja sen jälkeen. Ennen ruokintaa kissat ovat liikkeellä, sillä eivät ole saaneet vielä ruokaansa.

Lihanpalojen syömiseen menee kissalta aikaa, joten syömiskuvia voisi saada myös vähän myöhemmin. Ihmispaljous on häkin edessä juuri sen ruokinnan ajan ja hälvenee vartissa.

Puskille ei juuri mitään mahda, sillä ne on laitettu juuri sitä varten, että ihmiset pysyisivät häkeistä hieman kauempana.

Voihan sitä tietysti ehdottaa, että ensi kerralla esim. pleksilasit putsattaisiin juuri ennen Kissojen yötä ja katsottaisiin myös noiden puskien tilanne. Voin laittaa toivetta eteenpäin, sillä olen siellä vapaaehtoisena todennäköisesti myös ensi kerralla.