sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

Kuumailmapallolla taivaisiin

Satuin tänään sopivasti paikalle, kun kuumailmapalloa oltiin täyttämässä Tampereella Rosendahlin rannassa. Palloon oli jo puhallettu ilmaa ja paikalla oli paljon ihmisiä ihmettelemässä, mitä tapahtuisi seuraavaksi? No, liekki syttyi ja hetken päästä fysiikan lakien mukaan lämmin ilma nosti maata vasten nojaavan pallon pystyyn. Matkustajat kiipesivät koriin, hieman lisää lämpöä ja kohta palloa pidätteli enää vain ohut köysi. Ohjaaja kyseli matkustajilta: ”Oletteko valmiita seikkailuun?” jonka jälkeen hän irrotti köyden, ja pallo lähti melko nopeasti kohoamaan.

Ilmahan oli tänään mitä parhain kuumailmapallolennolle, pilvetön taivas eikä tuulta juuri laisinkaan. Heräsi itsellekin jonkinlainen mielenkiinto lähteä lennolle. Rauhallinen ilmapallokyyti tarjoaisi hienon mahdollisuuden ottaa valokuvia
lintuperspektiivistä. Korista voisi katsella joka suuntaan, eikä linssin edessä olisi likaisia ikkunoita, kuten lentokoneessa saattaa olla. Niin, ja olisihan se ympäristö- ystävällisempääkin kuin moottorivoimalla lentäminen. Lentosuunta ja päämääräkin olisi jonkun asteinen yllätys, joten jännitystä riittäisi siltäkin osin.

Onneksi minulla ei tänään sattunut olemaan koiraani mukana. Sillä monesti on riittänyt huvitusta kun se on äkännyt kuumailmapallon taivaalla. Ja kun ei ymmärrä, että mikä ihme tuo on, niin sitähän pitää silloin haukkua. Se tuskin olisi rauhallisena katsellut täyttyvää palloa.

Ei kommentteja: