maanantai 28. joulukuuta 2009

Kaamosvaelluksella - mahdollisimman kaukana kaikesta..


Edellisen kerran olin Itäkairassa ennen lapsien syntymää, olisko tasan 8 vuotta sitten. Oheinen filmiajan kuva on siltä reissulta otettu - ehkä tammikuun 4 päivä. Tällä kertaa tarkoitus olisi kiertää noin viikko Suomen yhtä rauhallisinta nurkkaa, ts. Korvatunturin lähivaaroja, joka tunnetaan myös Itäkaira-nimellä. Saapi nähdä minkälaista kuvasatoa sieltä tällä kertaa saan tuliaisina. Riippuu vähän keleistäkin.

3 kommenttia:

Antti Kettunen kirjoitti...

Hei,
poikkea Sallassakin, kun kuljet Itäkairaan.

Henrik Kettunen kirjoitti...

Aika läheltä mentiin, ja mielessä kävi. Paitsi että tällä kerralla jouduin kipaseen tuolla julkisilla. Kun pakkaset tuli tänne etelään, niin meidän auto heittäytyi hankalaksi, eikä ole suostunut käynnistymään. Bensa ja sähköpuoli toimii. Siinä on varmaan joku ilmasuodatin jäässä - tms..

Antti Kettunen kirjoitti...

Juu, pakkanen on paukutellut jo monesti kireämpänä kuin -30 astetta. Tuntsalla kuului olleen 7.1.2010 -38 astetta.

Henkilöauton jättäminen johonkin, jossa ei ole saatavissa sähköä on tällaisilla keleillä suoranaista riskin ottoa. Ja julkinen liikenne on Itä-Lapissa, mitä on.

Mutta jos tunnet jonkun, joka voi avittaa moottorikelkalla miehen varusteineen kuvausalueelle, niin säästät aikaa. Kuvausalueen tukikohdasta voit sitten tehdä hiihtoretkiä eri kohteisiin.

Suosittelen Auerma ry:n kämppää Pohjois-Sallassa. Siinä on saunakin. Toinen hyvä tukikohta on Murhahaaran autiotupa.

Ja kelkkahan kuuluu täkäläisten luontokuvaajien vakiovarustukseen.