lauantai 3. heinäkuuta 2010

Oravankolon kämppä Nuuksion kansallispuistossa

Olimme perheen kanssa pari päivää Nuuksion Ruuhilammen pohjoispäässä sijaitsevan Oravankolon kämppällä. Ohjelmassa saunomista, soutelua lammella ja yleistä tunnustelua siitä, että mitä mieltä lapset on tällaisesta erähenkisen leppoisasta lomailusta ja hyttysistä. Hyvin viihtyivät ja tykkäsivät etenkin uimisesta ja kalastelusta. Hyttyset tykkäsivät meistä, ja niitä oli käsittämättömän paljon. Hyttyskarkoitteet toimi kuitekin harvinaisen hyvin.

Sauna oli oikein mukava. Kuikka kalasteli lammella. Mekin yritimme, siis tavoitella eväkkitä. Kalat olivat ainakin tällä kertaa totaalisesti fiksumpia.

Reissun snapshoteista 25 ruutua latasin kuvapankkiin. Tähän malliksi muutama pystyversio aiheista jotka tulkitsin yleisemminkin myyntipotentiaalisiksi, eikä pelkästään Nuuksio-aiheisissa yhteyksissä.

Ruuhilampi, Nuuksio National Park. Photo: Henrik Kettunen

Nuuksio forest. Photo: Henrik Kettunen

Rowan in Nuuksio National Park. Photo: Henrik Kettunen

Me warming up the sauna. Photo: Henrik Kettunen

musquito repellent. Photo: Henrik Kettunen

Young hiker looks at a brook. Photo: Henrik Kettunen

Tämä oli siis ensisijaisesti perheloma-reissu. Ja kun lähimmältä parkkipaikalta piti raahata juomavedet ja tavarat. Kamerasysteemit oli hieman riisutut. 16-35, 24-70 ja 70-200:nen, salama plus jalusta. Kuikan lähtökiidosta sain toki kivan kuvan, mutta kun olisi pikemminkin tarvinnut olla vähintään 500 millinen ja mieluiten joku nopea kroppirunko, jotta kuvasta olisi tullut kunnollinen. Sellaisia en tosin edes omista. Minun kuvassa kuikka näky liian pikkuruisena ollakseen kiinnostava. Siitä ei tullut käyttökuvaa. Lähinnä muistokuva itselleni.

Muutenkin kuvaus oli suuripiirteistä ja toissijaista, koska faktahan on se, että lasten kanssa kun on liikkeellä, niin kuvausrauha on äärimmäisen lyhyt ilmiö. Parhaat kuvat sain sinä aamuna kun nousin ylös vähän ennen klo 05.00. Silliin sain kuvata 3 tuntia omassa rauhassa, ja valokin oli alkuun ihan passeli. Liian loivan, niukan tai liian kovan valon aikaan ainakin itse turvaudun varsin helposti salamaan. Oheisen 6 kuvan sarjasta nämä kolme alinta kuvaa on salamalla kuvattu.

Ei kommentteja: