keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Valaisevien yöpilvien aika


Eilen illalla nukkumaan mentäessä (siis tänään aamulla klo 02.00) huomasin että taivalla olisi valaisevia yöpilviä. Tällä kerralla pilvet oli aavistuksen hajallaan ja alaosaltaan jotain kumman utupilveä. En ottanut kuvaa. Menin nukkumaan. Ko. kuva on viime vuodelta. Nyt uutiset sanoo, että ainakin Etelä-Suomeen on myös tulossa Venäjän metsäpaloje savupilviä. Saattavat myös vähän sotkea kuvioita - tai sitten ei.

Jos lähiviikkoina tulee vähäpilvisiä öitä, niin nämä yöpilvet voisivat hyvinkin olla yksi hyvä kuvausaihe. Jos saan valvottua ja kuvattua, niin päivitän tämän kuvan pois.

Tunti pari auringonlaskun jälkeen niiden hehku alkaa pohjoistaivaalla voimistumaan. Kovinkaan pohjoisessa (ts. valoisassa yössä) näitä ei taida kunnolla nähdä, eikä tietenkään pilvisellä säällä. Yöiden pimetessä ja pilvettömällä taivaalla loimuavat sitäkin nätimmin. Joku passeli maisema tai esim. avonainen vesistö voisi somistamaa kuvan etualaa. Tyynen järvenpinta voisi nätisti heijastaa tämän yöllisen valoilmiön. Tämä on yksi mahdollinen / vaihtoehtoinen kuvauskohde jalustaa käyttäville yökukkujille.

1 kommentti:

Eko kirjoitti...

Täälä Pohojosesa saattaa saaha mahtavia 'taivas-kuvia' ko' vain viittis kyttäillä ja kuvvauksenki vois suorittaa vaikka Mökin ikkunasta...!
Auringon laskiesa - sen mitä se nyt kesä-aikhaan siten laskee - saattaa taivas loimuta aivan punasena. Jos on sopivasti piliviä aamun tunteina ko' aurinko sitten nousee - on taihvaala sellainen väriloisto ettei sitä luulis olevankhaan.
Eipä niitä otoksia kuitenkhaan ole näkyny.
Omaki kuvvaaminen tänä vuona on pysähtyny yhtheen kerthaan.
Kesäpäivän Seishauksen aikhaan kuvasin muutaman kuvan auringon nousun aikhaan - yölä kahen jäläkheen.
Bloghiin asti en sitä kuitenkhaan saanu.
Satheen-Kaari kuva ajo sen kuvan ohi...!
Son Tuo laiskuus on kuvvajale melekonen riesa - vaikka kyllä'hän se jo 'tällä-iälä' alakaa olheen jo jonkinlainen 'hyve'ki'...!?