tiistai 8. helmikuuta 2011

Cartinan kuvaajille sunnuntaisumpit


Kuva-toimisto Cartinan kuvaajat ovat terve-tulleita sunnuntai-sumpeille Villa Kaurilan saunalle su 13 helmikuuta klo 14.00. Halukkaille on optio saunomiseen. Kahvin lisäksi tarjolla erilaisia visuaalisia makupaloja.

Ajatuksena on siis tehdä sunnuntaisumpeista sellainen jokaviikkoinen lyhyt tilannekatsaus ja perinne, jos ei muuta niin kuvausinspiraation ja hyvien kuvausaiheiden etsimiseen, jotain valokuvateknistä läpikäyntiä, koulutuksenpoikasta,
viikon aikana pinnalla olleiden asioiden tai tapahtumien tsekkausta, studiojuttuja tms...

Ajatus on vahvasti lähteä edistämään kuvaajien välistä yhteistyötä ja paikallistoimintaa. Koska tila ei ole kaikkein tilavin, niin ennakkoilmoittautuminen on pakollinen. Pöydän ympärille mahtuu vaivatta about tusina. Jos tila käy ahtaaksi, niin siinä tapauksessa pitää miettiä jotain muuta, esim. ulkoilua. Ilmoittautumiset ja palautetta voi pikemminkin laittaa s-postitse, info@kuvaus.fi, tai soittaa, Henkka, p. 050-5949725.

ps. Allekirjoittaneen aika on aiemmin ollut kortilla. Nyt tällaiselle pitää yksinkertaisesti vain raivata aikaa.

1 kommentti:

Henrik Kettunen kirjoitti...

Pienellä porukalla parin tunnin ajan sumppia hörpittiin, pikkunaposteltiin ja jutusteltiin. Jouni Rannan kanssa kävimme saunassa. Juha Manssila ja Pentti Arpalahti piti muuten seuraa. Ainakin itselleni jäi sellainen olo että tällaiset tapaamisen on positiivisia. Vähän näihin saattaa liittyä arkuutta. Miksi pitäisi tavata muita kuvaajia? Kuvatoimistohan on sellainen virtuaalinen juttu. Puhuttiin mm. ulkomaanmyynnistä, sen tulevasta / mahdollisesti merkityksestä. Kotimaanmyynti on liian monilla toimistoilla liian marginaalista. Markkinat on yleisesti ottaen pienet. Jos halutaan myyntiä, niin se tapahtuu joko ulkomaanmyynnin osalta. Vaikka Cartina on google-imagesissa hyvin indeksoitunut (imagesissa tällä hetkellä noin 700 000 kuvaa) josta noin kolmannes englanniksi, niin vissiin on niin että google.fi -sivuston haku Suomessa antaa vähän toisenlaisen näkymän kuin esim. google.uk. En tiedä. Tai jos ei muuta, niin ulkomaantrafiikin osalta rittävän korkean rankauksen kannalta olisi suotavaa saada huomattavasti enemmän takaisinpäin linkityksiä. Hakukoneoptimoinnin osalta sivustolle on tehty se tekninen mikä on tehtävissä. Loppu on takaisinlinkityksistä kiinni. Se on sellainen asia, missä kuvaajat voivat vaikuttaa asiaan, esim. kuvaajien omien koti- tai blogisivujen linkitysten osalta.

Puhuttiin myös kuvapankin uudistuksesta, siitä miten hakemisto toimii, ja mikä itu siinä on. Puhuttiin myös hinnoittelun vaikeudesta. Puhuttiin myös siitä että kun on näin hieno keli, niin olis ehkä pitänyt olla ulkosalla kameraa ulkoiluttamassa, eikä sisällä kyykkimässä. Mistäköhän muusta höpöttelimme? No enemmän höpötyksiä sitten ensi kerralla. Siihen mennessä pitää vähän miettiä seuraavan tapaamisen teemaa.