sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Jotain valokuvanäyttelyihin ja kuvataiteeseen suuntautuneille

Cartinassa otettu taas pari isoa askelta. Uusi kategoria "gallery"-kuvat. Tarkoitettu siis näyttelyiden pitäjille, valokuvataiteilijoille ja ammattilaisille joilla on valmiiksi printattua valokuvataidetta myytävän, ja jotka voivat itse laskuttaa. Ajatus on pikemminkin tarjota ilmainen virtuaalinen galleria valokuvataiteen ammattilaisille, jotka haluavat löytää ostajaehdokkaita. Gallery-kuville ei ole automaattisesti määritettyä hintaan. Pikemminkin niin, että kuvat ovat tarjouspyyntö-perusteisesti esillä. Puhtaasti kuvaajan ja asiakkaan välinen asia. Tarjoamme siis ilmaisen julkaisualustan valokuvataitteelle. Kuvaajan profiilisivun kautta asiakas voi lähettää tarjouspyynnön kuvaajalle. Tai jos tiedustelu tulee Cartinan kautta, niin välitämme viestin sellaisenaan kuvaajalle. Eikä mikään tietenkään estä kuvaajaa huomiota kentässä määrittämästä tauluilleen hintaa, mikäli niin haluaa toimia, eikä tarjouspyyntöperusteisesti. Taulukauppa on puhtaasti ja kokonaan kuvaajan ja asiakkaan välinen asia. Taulukuvia asiakkaat voi erikseen etsiä laajennetun haun kautta, missä kuvia voi nykyään etsiä myös hintakategorian mukaan. Gallery-kuvat on yhtenä omana kategoriana. Aiemmin kuvien etsiminen oli hintaluokan mukaisesti mahdollista vain rf-kuvien osalta. Nyt myös vanhemmilla pikkukuvilla on vesileimat, siis jos kuvaaja on valinnut saada leiskakuvilleen vesileiman.

Jatkossa gallery-kuvat löytyvät laajennetun haun kautta omana hintakategoriana RM hintaluokka 4, eli esim. suoraan os. http://www.cartinafinland.fi/fi/search?word=&rm=on&rm_price_group=4&rf=on&price_limit=&rm=on&rf=on Kovat ovat siis hakusanoin kuvapankin muun aineiston joukossa, ja tuonne sijoitettuna tulevat todennäköisesti löytymään varsin hyvin myös hakukoneista - hyvässä ja pahassa. Joidenkin mielestä hyvä nettinäkyvyys on merkittävä plussa. Toiset taas toivoo ettei sellaista, ole jos esim. ovat sitä mieltä että väärinkäytöstä, eli kuvavarkauksien riski on liian suuri.

ps. Cartina Gallery on ammattilaisille yhtälailla ilmainen, siinä missä Cartina portfoliossa mukana oleminen kaikille portfolio-kuviensa esittelystä kiinnostuneille freenlancereille.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.