lauantai 22. marraskuuta 2008

Luonto vaipuu uneen, lumi peittää maan. ..


Ensilumi satoi eteläiseenkin Suomeen. Tuleeko Talvesta oikea Talvi lumineen ja pakkasineen koko maan mitalla? Alku näyttäisi hyvältä, on pakkasta, lähes koko maassa on lunta, vaikkakin vähän.
Alkaa vuoden pimein aika, valoa on vähän, auringon noustessa vain hetkeksi taivaanrantaan, osassa Suomea aurinkoa ei enää näy ollenkaan muutamaan viikkoon.
Luonto vaipuu osin lepoon, herätäkseen taas keväämmällä auringon matkassa uuteen kukoistukseensa. Pohjoisella pallonpuoliskolla elämä luonnossa minimoituu, vietetään kaamosaikaa, nukutaan talviunta.

Valokuvaajalle tämä kaikki luo haasteita, tarttua viimeisiin valonsäteisiin, kuvata väreiltään niukanlaista luontoa, löytää pimeässä kuvauskohteita, joissa on luonnontaikaa, elämänkirjoa.

Millaisia kuvia itse haluaisin tällä hetkellä ottaa. Ensimmäiseksi tulee mieleen revontulet, joita olen jo kauan miettinyt omalla kohdallani, koska saan sellaisen kuvaustoiminnon aikaiseksi.
Se kuitenkin on aina jäänyt eri syistä ja on edelleen toteutumatta. No, siinähän sitä riittää kuvauskohdetta tulevaisuuteen.

Kaikkinensa, se mikä on ollut mielessäni jo vuosia ja ehkä yksi mielenkiintoisimmista yksittäisistä kuvausaiheista itselleni ja nimenomaa juuri nyt kaamosaikaan, on Sininen Hetki.

Olla osallisena Sinisessä Hetkessä, pyrkiä taltioimaan kiitävä hetki kuvaksi.

Sinisiä Hetkiä

Ei kommentteja: