torstai 5. marraskuuta 2009

Kun kamera ei käynnisty

Viimeksi otin valokuvan syyskuun 27. päivä! No pari kuvaa on tainnut siinä välissä tallentua kännykän kennolle, mutta muuten on ollut totaalinen pysähdys. LR:n kirjasto näyttää, että tältä vuodelta on karsinnan jälkeen tallessa yli 10000 otosta, eli lähes 40 päivässä ennen taukoa.
Kaikenlaisista syistä johtuen valokuvaus ei vain ole saanut aikaa tai innostusta. Onneksi harrastuspohjalla ei ole niin väliä vaikka hetken aikaa kuluisi ilman että kuvia syntyisi.
Joitakin yksittäisiä ajatuksia kuvauskohteista välähtelee välillä mielessä, mutta ei niin paljoa, että syntyisi toimintaa.

Viime lauantaina kamera oli jopa mukana kun kävin aurinkoisella kävelyllä, mutta kuvasaldo pysyi edelleen nollassa!

Kuvaustauko on nostanut mieleen kaikenlaisia ajatuksia valokuvaamisen luovuudesta ja siitä, miten paljon valokuvaaminen vaatii itseltä paneutumista ja keskittymistä aiheeseen. Voi olla, että muiden ulkoisten syiden lisäksi, tauon syntymiseen on vaikuttanut myös se, että omat kuvat ei aina ole sitä, mitä itse haluaisi. Yleensähän silloin kannattaa kuvata paljon ja analysoida tuloksia, mutta joskus voi olla hyvä antaa asioiden hautua hetken ja kokeilla sitten uudestaan.

Ei kommentteja: