torstai 21. tammikuuta 2010

Tarkistakaa kameralaukunne olkainkiinnitykset!


Suhteellisen säännöllisessä käytössä noin 8 vuoden ajan palvelut Lowepro Nova 4 -laukun kantohinan toinen kiinnityslenkki petti. Olin menossa keikalle. Matkassa 5dII -runko, 4 L-lasia, salama ja jotain muuta pikkuhärpäkettä. Napsahti poikki kesken rauhallisen kävelyn. Katkesi omituisesti varsin paksusta kohdasta. Siinä sitten vilkasin sitä toista kiinnityslenkkiä, niin huomasin että siitähän oli kulunut ohuimmasta kohdasta yli puolet pois.

Lenkki ja laukku ei ehkä ole suunniteltu kestämään ammattivehkeiden painon. Olisi helposti voinut mennä poikki vaikka minun lievästi jonnekin kiiruhtien. Ja tapani mukaan en pidä lärpäkettä mitenkään kiinni. Pahimmassa tapauksessa koko sisältö olisi voinut levitä vaikka ajotielle. Tällä kertaa olin jalkakäytävällä. Ei käynyt kuinkaan.

4 kommenttia:

Pasi Nokelainen kirjoitti...

Tuo näyttää tosiaan kuluneen ahkerassa käytössä! Eli siinä mielessä asian ymmärtää.

Minulla oli kannettavan laukussa sellaiset kantohihnan kiinnityslenkit, jotka saattoivat aueta itsestään! Pari kertaa toinen puoli irtosi ja kone putosi maahan.
Harmittaa kun joskus muuten hyvä tuote on pilattu jollakin huonolla yksityiskohdalla.

Henrik Kettunen kirjoitti...

Jeps. On ollut varmaan aika paljon normaalia kovemmassa käytössä, ja varmaan tämä ko. laukun kantamukset ovat olleet tuplaten painavampia kuin mitä ko. mallisessa laukussa normaalisti pidetään sisuksissaan. Sitä ei aina vaina tule ajatelleeksi tuollaista, eikä tule tarkistaneeksi sellaista mikä ilmaantuu vasta pitkällä juoksulla.

Pekka kirjoitti...

Näyttää tosiaan olleen aikamoisessa käytössä, ainesvahvuudesta on hävinnyt lähes puolet.
Lieneekö ollut paljon painoa, ainakin 5-6 kiloa, ehkä.
Ja menee ne ammattijututkin joskus rikki.
Sanoisin, että selvä väsyminen on tuohon toiseen tullut, kulumisen lisäksi. Monessa paikassa olisi nuo osat vaihdettu uusiin jo neljänneksen kulumisella.
No, ei muuta kuin suutariin, niin taas on lähes uusi laukku käytettävissä, oletan, että muuten laukku on kunnossa.

Mikko J. Kalavainen kirjoitti...

Älä unohda että Lowepron laukuilla on lifetime-"takuu" juuri tuommoisia tapauksia varten. Eli marsmars kauppaan, vaihtavat laukun.