lauantai 29. toukokuuta 2010

Ensimmäinen video kameralla sammakoista


Ensimmäinen video tuli testattua kameralla (Canon 5 D II) sammakoista, tosin aivan ensimmäinen yritys joutsenista auringonlaskuun soitimella jäi onnistumatta kun käyttöohjeet oli lukematta! No tuli sitten perinteisiä kuvia niistä.
Se että ottas kuvia yhtäaikaa kun kuvaa vaatis kyllä enemmän harjoitusta, kuvatessa kun tulee kameraa heilutettua tai liikutettua mukavasti. Itse ainakin ajattelin testin perusteella, että joko tai, video tai valokuvakuvaus ja tuota yhtäaikaa kuvan ottamista videoitaessa ei kannata ainakaan mun suosia, ellei kysymyksessä erikoistilanne.  Lapin lomalla erämaassa kalasaaliin tärppi vois olla sellainen. Tosin muistikortteja pitäs jostain haalia lisää, kun muutenkin tuo kamera kiitettävästi vie muistia jo valokuvista ja reilun viikon reissun kuvasaldo täytyy nopeaan. Jos nurkissa lojuu muistikortteja (CF SD) voi tarjota, tietty videoihin vaatis nopeaa korttia, mutta valokuviin riittää hitaampikin.

Kyllähän tuo video-ominaisuus on kamerassa tervetullut ja varmaan tuo jatkossa huiketa videoita osaavien käsissä.

Tuli samalla testattua tuo kuvat.fi sivujen videokuvanäyttö ja hyvin toimii, senkun lataa suoraa tiedoston ilman mitään kikkailuja ja käsitteyjä, eli mun ensimmäiset testivideopätkät sammakoista löytyy nettisivuiltani: http://jussila.kuvat.fi/kuvat/OTHERS/Videot/

Ei kommentteja: