sunnuntai 22. elokuuta 2010

Lapinreissu Poroenolle

Tänä vuonna kesän Lapinreissu kohdistui Kilpisjärven erämaahan Poroenolle kalastelemaan ja valokuvaamaan lähes pariksi viikoksi. Täydellinen irtiotto arjesta tuntui jälleen liian lyhyeltä ajalta ja sama kaipuu jäi kuin ennenkin, päästä uudelleen nauttii luonnon rauhasta.
Tenonmuotkan hieno koski mahdollisti erilaisten koskikuvien oton. En oiken ole päässyt loppumietintään mitä mieltä ole noista pitemmän valotusajan koskikuvista, kun lyhyen ajan kuva näyttää sen todellisuuden. Toisaalta kuvana katsottuna nuo samettisen pehmeät kosket näyttää rauhallisemmilta, mutta kuohuva koski taas näyttää virran voiman... makuasioita.

Useita Lapinreissuja tehneenä tämä reissu oli yksi hienoimmista kaikin puolin, säät hienot, maisemat kauniit ja kalasaalis kiitettävä. Tällä kertaa pääsaalis oli taimen, kun taas parin vuoden takaisella reissulla Rommaenolla tuli harjusta enemmän. Reissun kruunaus oli viimeisinä päivinä saatu Lapinreissujemme ennätystaimen 68 cm. Hyvä sattuma oli, että olin juuri kalastelemassa joen toisella puolella ja kamera matkassa kun kala tarttui, saatiin reissun katsotuin videonpätkä kamerallani kuvattua (Canon 5D II).


 Kasvikuvaus jäi heikommalle kun kiinnostavat tunturikasvit eivät juuri kasva joen rannalla ja tunturilla kävely jäi vähälle tällä kertaa. Hillat olivat juuri kypsymässä siellä, kun taas kuvan kypsä hilla tuli kuvattua etelä-Lapissa.

Onneksi ruskareissu vielä edessä hiukan paikkaamaan Lapinkaipuuta.

Lisää Cartinan Lapinmaisemakuvia löytyy täältä ja Lapin jokikuvia täältä.

2 kommenttia:

Eko kirjoitti...

Heippa...
Tämmönen jo vuosikymmeniä kuvvailheena voi nuista 'koskikuvista' sanua sen verran - kyllä non hienoja...samoin muut otokset....
Koskesta voi ottaa tietenki lyhyelä ajala toisen laisia kuvia.
Ite yritän kuvata 'juoksevvaa vettä' vähän pitemmilä ajoila. Se veen elävyys tullee sillon hyvin esile - se juoksee...
Valo-kohtien 'yli-palamista' on vältettävä...
Kyllähän sen nuitten koskien - varsinki vielä vappaitten koskien - kuvvaus on jotenki tarkotuksen mukasta.
Mulla sitä on ollu tuota vappaitten koskien kuvvausta aivan tarpheeksi.
Ennen kosken 'valijastamista' sen kuvvaaminen jättää ainaki jäläki-polovile jotaki katteltavvaa.
Tasasen veen kuvvaus on taasen oma lajinsa. Järveläki voi ottaa 'ryppysiä' kuvia..!
Lapisa sitä on vielä juokseviaki vesiä kuvattavaksi.
Kuvvailhaan eelheenki...

Soili Jussila kirjoitti...

Tattis kommentist!

Tota en tullu ajatelleks noist virroist ja koskikuvist, ett juoaksee...ja tosia ne juoaksee noiss kuvis...
Kyll noit on käytävä kuvaille viäll ku on mist kuvata ja kiinosta. Puhdas on vess ja mahotoma hyvä makust taiment ja harrii tuoal Lapis, parempa sa etsii jos löytä muualt maalimalt. Puhumataka luono rauha, jota ei rahal osta, eikk mikä nykyajan aktiviloma voita, vois suositell edes kerra elämäs joka suomalaise se kokeile ulkoma matka tilall...

Ps. Hauska piristys toi murtee käyttö, piti melke ääne lukee, ett tuan aika tutun pohjoise murte ymmärsin tekstinä ja tääl turun murre voi murista, ku ei ole oike viäl sitä opittu, jos tarviska? ;-)