sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Kloonaus kuvissa on uusi trendijuttu

outdoor grill. Photo: Henrik Kettunen
En ole mikään grillaushirmu. Kaikkea muuta. Äärimmäisen harvoin joudun kyljysten käänteliäksi edes tilapäisesti. Tämä olkoon todiste samalla myös siitä, että olen ainaskin kerran suoriutunut siitäkin. Sen sijaan kloonaus kuvissa on trendilaji. Kamera jalustalle, samoissa valoissa eri tilanteita ja kuvakäsittelyohjelmalla nippuun.

Laitoin kameran paikoille. Kovan auringonvalon takia laitoin kaksi studiovaloa kameran kummankin puolen. Käsisalamatkin olisivat varmaan riittäneet. Laitoin kameraan radiolaukaisimen ja annoin sen Vilholle kouraan, ja kysyin että voisiko hän silloin tällöin painella nappia sen ajan kun grillaillen. Vilho juoksenteli ympäri pihaa nappia painellen. "Sain kuvan täältä leikkimökistä", huusi Vilho. "Otin kuvan täältä saunasta sisältä, kotoa, varastosta" jne.... Kuvan pystyi siis triggereillä ottamaan mistä vain. Välillä Vilho kävi huutamassa, että katso tänne kamera ja hymyile, että saadaan iloisia ilmeitä. Siis sitä mitä minä yleensä vissiin yritän sanoa kun otan hänestä kuvia.

Muistikortille siirtyi vähän turhan monta sataa kuvaa missä olen aika samoissa asennoissa. Muutamat reunimmaiset kuvat lavastin ja laukaisin itse. Lopulta katson koneen näytöllä sopivimmat kloonit lopulliseen kuvaan. Ne pitää tietenkin sopia toisten kanssa yhteen. Sitten pitää katsoa että mikä menee minkäkin taakse tai alle, että missä järjestyksessä noi kuvankäsittelyohjelmalla liittää toisiinsa. Aika simppeliä ja helppoa. Viitseliäät tietenkin vaihtaa asuja ja kehittelee klooneille keskinäistä vuorovaikutusta, tai muuta hubia.

Tämä ei kuitenkaan ole mikään kannanotto kuvamanipulaatioiden tai ihmiskloonaamisen puolesta. Kloonaamista voi siis harrastaa myös grillatessa. Kuuluu siis pikemminkin sarjaan hupikuvat. Kaksi kärpästä yhdellä... Korjaan 7 kokkia yhdessä kuvassa. Meidän nuorimmaisen kuvakommentti. Noin monta pappaa. Ihanaa.

ps. Ihan noin paljon en grillannut. Samat lihat näkyy grillissä kahteen kertaan, plus että ovat samaan aikaan myös paketissa. Oluttakaan en tuossa juonut. Tölkki oli vielä korkkaamaton. Aika fusku kuva siis. Klikkaamalla kuvaa, saat sen auki isompana.

Ei kommentteja: