maanantai 19. lokakuuta 2009

Ihminen luonnossa osa 2

kalastajan tervehdys. Kuva: Henrik KettunenOlipas tänään hetkellisesti upea keli kun läksin kotoa asioille. Kiinnitin heti huomiota Seurasaarenselän upeaan säätilaan. Aallot selällä kertoo hyvin säätilan. Selkä oli totaalisen bläkä. Harvinaista! Etelätaivaalla totaalisen tummat pilvet ja oikealta paistoi aurinko. Länsitaivas näytti taas valoisalta, vain muutamilla hattarilla. Satuin lisäksi olemaan kameran kanssa liikenteessä. Ei kun auto parkkiin ennen Kuusisaaren salmea. Parit perinteisemmät maisemakuvat otin kauniista Seurasaarenselästä. Lataan niitä myöhemmin kuvapankkiin.

Kun palasi autolle, niin huomasin soutuveneellä Kuusisaaren salmessa liikkeellä olevan hemmon. Virvelimiehiä siinä kesäisin rannalla seisoskelee. Kalantulosta minulla ei ole mitän tietoa. Jotain se tyyppi siellä viilkuttelee. Olin aika kaukana, enkä saanut siitä selvää. Piti katsoa kamera läpi, että mistä oikein oli kyse. Ajattelin että onko se joku tuttu joka moikkaa, avun tarpeessa - tai sitten ei.

Jonkin sortin kalamiehen tervedys. Hemmo laski verkkoa halki poikki salmen tai jotain. En jäänyt seuraamaan. Ehkä oli parempikin etten jäänyt siihen, koska jälkeenpäin huomasin ettei ollut kovin hyväntuulisen näköinen - eikä ollut kukaan tuttuni. Verkkojen sulkinen verkoilla ei ehkä ole ainakaan kudulle pyrkivien kalojen kannalta kaikkein suositeltavita.

Toisaalta, enpäs ole tiennytkään että kalamiehet ovat alkaneet tervehtimään satunnaisia ohikulkijoita näin kansainvälisen rempseästi. Ainakin viimeksi kun ole ollut veneilemässä, niin siellä kyllä tervehditään vastaantulijoita siten, että kaikki sormet nousevat kerralla käden mukana pystyyn.

ps. Sain vihdoinkin pelittämään uuden flash-pohjaisen kotisivuni, joka siis tulee toimimaan rinnan perinteisen kanssa. Jotka suhtautuvat flash-sivuihin vähintään neutraalisti voivat kurkata os. www.henrikkettunen.com

Ei kommentteja: