perjantai 23. huhtikuuta 2010

Buttericks Catwalk -kuvaus


Toissapäivänä kuvasin catwalk-esityksen Helsingin kauppakeskus foorumin Buttericks-myymälässä. Kyse on siis Suomeen rantautumassa oleva ruotsalaistaustainen pilailu- lahja- ja juhlatarvikemyymälä. Myymälän kotisivut avautunevat kohtapuolin, minne nämä otoksenikin mm. päätyvät.

Tilaisuuteen oli kutsuttu eri medioita, ts mahdollisesti enemmänkin muita kuvaajia. Minua pyydettiin käymään liikkeessä ennen keikkaa, jotta saan käsityksen tiloista. Äärimmäisen ahtaathan ne oli, ja liikkeen alakerrassa, missä kaikki tapahtui, kattokin oli hyvin matala, monenlaisia ilmastointiputkia täynnä. Ajattelinkin että lehtikuvaajat on varmaan kevyemmällä salamasetillä liikkeellä. Käsisalamoillakin olisi voinut pärjätä. Reilummalla himmentämisellä ja/tai manuaalisti kuvattuna olisivat voinet alkaa hyytymään.

Ajattelin että jos tässä nytten haetaan kunnollisia kuvia, niin studiovehkeet kehiin. Otin pari Elinchrome FX 400:sta - toiseen heijastava varjo, toiseen sontsa. Kumpaankin salamaan oma triggeri, ettei tartte käyttää orjaa. Orjatoiminnan käyttöhän ei olisi tullut kyseeseen, kun on joukko muita salaman räiskyttäjiä. Himmennys ja hyvät salamatehot on fiksuja osin senkin takia, koska katosta tuli voimakkaita spotteja, jotka olisi heikommilla tehoilla tarkoittaneet ikävyyksiä. Kaikista asuista ja malleista tuli toki otettua kokovartalokuvia, sekä näitä tiukempia rajauksia. Tähän valitsin enempi tiukempia. Sarjan loppuun valitsin pari havainnollistavaa ruutua, josta vähän hahmottaa että minkälaiset tilat oli. Vikassa kuvassa näkyy noi minun kaksi valo päällä. Keskimmäinen oli Seiska-lehden systeei - jota ei tainnut kuitenkaan käyttää.

Vissiin session muiden kuvaajien otoksia ilmestyy jossain vaiheessa Iltalehteen, Seiskaan ja jonnekin mualle - jos haluaa vertailla ja kommentoida. Itse en seuraa noita, enkä voi tehdä vertailua. Mielestäni omat kuvat ainakin oli noissa olosuhteissa ihan kelpoja. Mallithan, siis nämä missit, Viivi Pumpanen, Essi Pöysti, Anne Nurminen ja Susanna Turja, oli taas kerran aivan loistavat, siinä missä Buttericks -butiikki! Monenlaista vapunvietto-rekvisiittaahan tuolla on hyvin tarjolla - kaikkea ilmapalloista ja naamareista lähtien.

www.buttericks.fi


Omasta kuvatuotannostahan löytyy paremmin mallikuvia os. www.henrikkettunen.com

ps. Näemmä löytyi ainakin iltalehdestä jo heidän "missien kuumat vappuasut" -juttu ja kuvasarja tapahtumasta.

Ei kommentteja: