sunnuntai 8. helmikuuta 2009

Peltoja ei kannattaisi liikalannoittaa

Hesarissa oli tänään juttu peltojen liikalannoituksesta MTT: Fosforia peltoihin viisinkertaisesti yli tarpeen. Ainakaan itse en ymmärrä että miksi peltoja liikalannoitetaan. Kenen intressi se voi olla? Tuskin kukaan tekee sitä näin räikeästi tyhmyyttään! Se, että sitä tapahtuu näin mittavasti, ja on varmaan pitkään tapahtunut, on aika käsittämätöntä. Kemira myy lannoitteet, viljavuustutkimus tms tekee tutkimuksia joiden pitäisi kertoa mitä kannattaa tehdä. Luulisi maanviljelöiden miettivän vähän lompakollaankin. Toisaalta miksi MTT nostaa asian esiin vasta nyt?

Aiheeseen liittyviä kuvia Cartinassa: Saaristomeri, vesiensuojelu, sinilevä, Baltic Sea, Östersjön

1 kommentti:

Soili Jussila kirjoitti...

Eipä siinä taida auttaa maanviljelijöiden ajattelu lompakolla tai millään muullakaan. Aina on joku viranomainen, uudet määräykset, EU jne. säätämässä ohjeitaan ja perään katsomassa.

Hattua nostan jokaiselle maanviljelijälle ja heidän perheilleen Suomessa, jotka vielä tänä päivän jaksavat maata viljellä ja elantonsa sillä hankia. Samalla leivän tuoda meidänkin pöytään, jotka syötävänsä rahalla hankkii.

Tosin näkyy kauppojen valikoimassa olevan nykyään hyvin ulkomaalaisvoittoista tarjontaa ja eihän sitä olisi, jos ei sille ostajaa olis. Kovaa on kilpailu ja maailman meno.