maanantai 9. maaliskuuta 2009

Kesäisiä mainoskuvia

Kuva: Kristina Nyholm
Viime kesänä kuvasin rottinkikalusteiden maahantuojalle, I/O Livingille heidän mainos- / kataloogikuvaukset. Kuvauksia tehtiin 1 päivä Inkoon Fagervikissa, 1 syyspäivä Hangossa, 1/2 päivää Espoon Kartanolla, 1/2 päivää Kirkkonummen Sarfvikin golf-kentällä, 2 tuntia studiossa (tuotekuvat). 3,5:n (8 tuntisen) kuvaustyöpäivän tuotos. Aika moni noista kuvista on päätynyt myös erillisiin lehtimainoksiin.

Jos haluat vilkuilla nettiesitettä, niin sellainen aukeaa tästä.

Toi nettisysteemi joka esittelee aineistoa ei ihan heti auennut minulle. Meni aikansa ennen kuin keksin että sivua kaksoisklikkaamalla saa sen aukeamaan isona, mutta ei kuitenkaan liian isona. Suurennusnappis kun painoi, niin ainakin minulla aukesi liian isolla suurennoksella, jolloin näin aukeamasta vain pienen osan.

Sopivia kuvausolosuhteita odoteltiin aika pitkään, eli käytännössä keväästä siirrettiin ja siirrettiin aina jos ennuste oli vähänkään epävarma (lue liian pilvinen). Hangon kuvauspäivä mallin kanssa tapahtuikin varpushaukkojen parhaan syysmuuton aikaan, eli uimapukukuvaukseksi jo varsin viilenneissä olosuhteissa (suomeksi viime tingassa). Inkoossa taas ensiksi kuultiin, ja sitten näimmekin kuningaskalastajan. Sponttaani ja kiinnostava luontohavainto. Tuollaisia ns. haviksia ei kovin paljon tekisi, mikäli kuvaukset suoritettaisiin studiossa. Siltä osin ulkokuvaukset on ihan mukavaa vaihtelua.

Asiakkaalla oli ennen kuvauksen aloittamista kohtuullisen hyvä käsitys keskeisimmistä asioista mitä todennäköisesti voisivat haluta - käytännössä esitteen kunkin aukeaman pääkuva. Hyvä suunnittelu ja asialliset kuvauspuitteilla pääsee jo hyvin pitkälle. Kuvaustilanteessa ideat eli, osin vähän valonkin mukaan. Aika paljon tuli kuitenkin kuvattua sponttaanisti. Se, että kuvaaja ei ollut vain napinpainaja ja salamoiden / valaistuksen säätä, oli minun näkövinkkelistä positiivista. Käytännössä valtaosa aukeaman pääkuvaa pienemmistä oli enemmän tai vähemmän sellaisen yleisen visualisinnin tuotosta.

Mieluiten olisin kuvannut studiovaloilla. Mutta kun käytössäni ei ainakaan vielä ole agregaattisysteemiä / ulkokäyttöön tarkoitettuja studiovaloja. Parilla Canonin irtosalamalla, ja triggereillä ja tietenkin diffuusiokankaalla ja heijastimilla. Vallitsevalla kun kuvasin, niin olisin toivonut astetta pehmeämpää valoa. Salamoilla taas kuvatessa olisi toivonut niihin enemmän tehoa. Suhteellisen kevyellä tekniikalla vedettiin läpi - nopeasti ja kustannustehokkaasti.

Linkin takaa, esitteestä löytyviä kuvia saa mielellään kommentoida.

I/O Living: Nettiesite
valokuvamalli: Laura Hämäläinen

Lisää mainoskuvia: Cartina portfolio / mainoskuvaus

1 kommentti:

Pasi Nokelainen kirjoitti...

Tuossa sivun 7 iltakuvassa on kyllä mukava tunnelma ja sävyt. Terävyysaluekin miellyttää minun silmääni. Lyhty iltataivasta vasten on juuri sopivasti sumea.