tiistai 7. huhtikuuta 2009

Cartinan kotisivut ei nyt taas aukea - pahoittelumme serverihostingin puolesta

Cartinalla on kotisivut Nebulalla, ja taas on nettiyhteys pätkinyt. Se oli viimeksi 2 huhtikuuta, siis 5 päivää sitten pari tuntia poikki. Silloin sanoivat että nyt vika pitäisi olla lopullisesti korjattu. Juupajuu. Nyt se oli tovin poikki. Laitoin viestiä Nebulalle. Pian saivat systeemin pystyy. Se kuitenkin toimi vain hetken, 5 minuuttia tms. Nyt se ei taaskaan toimi. On toi Nebulan nettiyhteys ollut viime aikoina sen verran epävarmaa, että pitääpi ottaa vakavaan harkintaa miettiä jotain luotettavampaa - mikäli ongelmat vielä jatkuvat. Löytyykö luotettavia, vai onko tällainen meininki virtuaalista nykyaikaa? Toivottavasti ei.

Vika oli kuulemma reitityksissä, ja asia on nyt korjaantunut.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nyt pitäisi ensin speksata, että ollaanko hakemassa luotettavampaa ADSL tms. nettiyhteyttä vai ollaanko hakemassa hosting palvelun tarjoajaa.
Mikäli etsitään hosting palvelun tarjoajaa, niin siinä vaiheessa on syytä selvittää, että mitkä ovat omat tarpeet php, mysql ja levytilan osalta. Esim. ylitalot.net pyörii webbinen.net nimisellä suomalaisella yrityksellä, jolla on muuten hyvä paketti, mutta heidän levytila on isoimmankin palvelun kohdalla vain yksi gigatavu.

Henrik Kettunen kirjoitti...

Hosting-palvelusta on nyt kyse, kun ei saada sivuja auki. Nettiyhteyksissä meidän päässä ei ainakaan ole ongelmaa. Olen tosin vähän ollut katsovinani, että eräillä muillakin sivustoilla on ollut hiukka ongelmia. Lienevät Nebulan asiakkaita.

Cartinalla on kuvapankin osalta serverillä noin 5 gigaa, ja datan määrä on kasvamaan päin. Se webbinen ei siis oikein toimi meillä.

Joku arvuutteli, että olisko siellä Nebulan virtuaalipalvelimella matoviikko päällä. Sitähän jotkut jo aiemmin varoittelu, että virtuaaliservereissä noi tietoturva-asiat ei välttämättä ole ihan niin kuin pitäisi, tai että ainakin riskit olisi vähän suuremmat.

Henrik Kettunen kirjoitti...

Tossa yksi tuttu tuolta pohjoisempaa sanoi, että siellä päin netti on kokonaan jumissa ja että hänen operaattorinsa olisi välitellut tekstiviestitse, että vika on kuulemma jossain Suomen runkoverkossa. Hän siis ihmetteli, kun kuuli minulta että netissä jossain päin Suomea vielä jotain pihisee. Saattaapi nyt olla ongelma jossain muualla kuin vain Nebulassa. Voi siis hyvin mielin jättää työasioiden miettimiset ja keskittyä lämpimien voileipien tekemiseen, ja vaikka kerrankin töllön pällistelyyn.

Päivällä laitoin viestiä Nebulaan, ja äsken sanoi sieltä ekan vastauksen jossa kirjoitetaan että "Valitettavasti on tällä hetkellä yleinen ongelma reitytyksen kanssa...". Et sillein.