maanantai 25. elokuuta 2008

Tuotekuvausta harjoittamassa

Eräänä päivänä Henkka soitteli ja kyseli olisiko kiinnostusta muutamien viinipullojen kuvaamiseen ja samalla syväämistekniikkani näyttämiseen hänelle ja Kristiinalle. Sattumalta aikataulut menivät hyvin yksiin ja heti sunnuntaina päästiin kuvaamisen makuun.

Pullojen muodot aiheuttivat omat haasteensa tasaisten heijastusten luomisessa, mutta parin softarin avulla saatiin kivan tasainen valo. Kuvaaminen oli helppoa ja mukavaa, siitä iso kiitos Henkan valmiille studiolle, valoja kun ei sitten tarvinnut ensin kasailla laukuista pystyyn.


Kuvauksen jälkeen tiedostot siirrettiin koneelle ja syvääminen meni todella helposti, pääsääntöisesti tummia pulloja valkoisella taustalla, niin Photarin magic wand nappasi niistä melkein laakista oikein kiinni. Etiketit tuottivat välillä hieman karkailua, mutta pullon pystysuorat seinämät oli kuitenkin vielä ihan näppärää korjata käsin. Jatkossa hieman tarkempi valonhallinta nopeuttaisi vielä tätäkin prosessia ihan kivasti. Vanha lause "hyvin suunniteltu on puoliksi tehty" pätee kyllä tähänkin, kun kuvattavaa on paljon, kannattaa itse kuvaus suunnitella huolellisesti niin jälkikäsittelyssä säästää sitten aikaa moninkertaisesti.

Ei kommentteja: