keskiviikko 28. tammikuuta 2009

Ympäristöväki palloili Narikkatorilla

Paasaa Pakkasen Puolesta-tempaajien rantalentopallo-asut. Kuva: Henrik Kettunen
Helsingin keskustassa pelattiin rantalentopalloa lumen keskellä. Kaupunkitapahtumassa Narikkatorilla palloili Luonnonsuojeluliiton väkeä, kaupungin poliittisia päättäjiät, sekä HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun porukkaa.

”Passaa Pakkasen Puolesta –tapahtuman osalta luvattiin antaa vinkkejä, miten omassa elämässämme voimme passata, siis jättää väliin, esim. turhaa energian kulutusta. Toisaalta voimme passata eli syöttää pallon myös pohdittavaksi toisillemme”, kertoo tapahtuman erikoisesta nimestä tapahtumakoordinaattori Janne Bruun Luonnonsuojeluliitosta.

Järjestäjät toivottavat tapahtumaan erityisesti tervetulleiksi niitä, joille perinteisten mielenosoitusten barrikaadit ja banderollit eivät tunnu luontevilta.
---

Jotenkin tuohon malliin lupailtiin lehdistökutsussa. Hmm.. Tarkkaavaisimmat varmaankin huomasivat peliasuista, ettei kyse ollut kaikkein vakavamielisimmästä ottelusta. On ainakin vähän erilainen häppeninki. Olin keskustassa tekemässä paria kuvauskeikkaa, josta satuin vapautumaan juuri kun palloilun piti alkaa. Ajattelin, että jos siellä tapahtuu jotain kiinnostavaa kun olen kävelemässä siitä ohi, niin voin hetkeksi pysähtyä, ja ehkä jonkun kuvankin ottaa.

Sattuikin aikataulut menemään yhteen. Pysähdyin siihen vartiksi kuvaamaan ensimmäistä ottelua, jossa vastassa oli Luonnonsuojeluliitto ja Helsingin kaupungin valtuustolaisia. Aloituspallon heitti Helsinkin kaupungin ympäristökeskuksen johtaja, Pekka Kansanen.

Ihan jees pikku pr-tempaus. Positiivisia ympäristötempauksia ei ole ikinä liikaa - eikä huumoria. Ainakin itse kannatan ennemminkin positiivisten asioiden tukemista, kuin vastustamista ja paasaamista. Lieneekö nyt osin tämän tapahtuman ansiota, että sääennusteet lupaavat ylihuomenna pakastuvaa. -10 astetta ja kylmempääkin.

Cartinassa olevat kuvat ko tapahtumasta löydät tästä.

Lisää aiheesta:
www.passaapakkasenpuolesta.fi
www.sll.fi/tiedotus/tiedotteet/liitto/2009/PPP-tiedote

Ei kommentteja: