tiistai 26. toukokuuta 2009

2. Valokuvaamisen toinen vaihe

Räpsyt näyttävät omissa silmissä todella erinomaisille. Alkaa jo unelmoimaan, että kohta on niin hyvä ettei edes Hannes Heikuralla ole mitään mahiksia. Juu! Tuskin nyt Heikuran kuvat syntyvät ihan täysautomatiikalla eikä varmaan Kettusen...Itselle kaikki valokuvauksen keskeisimmät termit ovat täyttä hepreaa, eihän niitä ole kerinnyt ajatella kun on niin helppo painaa nappia. Mitähän mahtaa oikeastaan tarkoittaa leiska, jpg, resoluutio, konvertointi, raw entäpä ISO entä pikseli??

Onhan sitä hauska unelmoida, mutta samalla on kehitettävä omaa taitoaan ja tekniikan tietämystään. Onhan valokuvaaminen kuitenkin todella miehinen laji ja naisena heikkous onkin jonkinlainen tekniikkakammo ja se, ettei tekniikka mene heti perille ja oikeastaan se täytyy takoa perille. Kokoajan tiedostaen, että tekniikka on hallittava alusta loppuun jos oikeasti aikoo kuvailla.

Vielä ei ole tietoakaan siitä, mitä kaikkea kamerankäsittely ja tietokoneen käsittely vaatii ja miten pitkä matka kohtuullisen hyväksi kuvaajaksi onkaan...

Ei kommentteja: