tiistai 26. toukokuuta 2009

Mäyrä -aiheet nousemassa pinnalle

meles meles. Photo: Henrik Kettunen
Pari vuotta sitten kuvasin mäyriä ensimmäisen kerran. Ennen parin vuoden takaisen juhannusyön ensitapaamistani mäyrien kanssa, en tiennyt niistä yhtään mitään. Olivat ilmeisesti vuosikymmenet asuneet mökkimme viereisessä autiotalossa. Kuvausprojekti ei enää jatku Suvisaaristossa, vaan on siirtymässä mantereen puolelle. Tarkemmin sanottuna vain vartin pyöräilymatkan päässä kotoani Helsingistä. Saas nähdä mitä tänä kesänä saadaan aikaiseksi. Tällä kertaa ei pitäisi olla niin paljon kuvausta häiritseviä tekijöitä, kun mitä Suvisaaristossa oli.

Jos jotakuta kiinnostaa tulla mukaan mäyräkuvauksiin, tai mäyrä-asia, niin ehkä pystyn olemaan jotenkin avuksi. Ja jos tiedät jonkun potentiaalisen mäyräpaikan lähellä kotoasi, niin se saattaisi hyvinkin olla potentiaalinen mäyräntarkkailu- tai kuvauspaikka. Mäyristä kiinnostuneiden kannattaisi tehdä pieniä tutkimusretkiä lähimaastoon. Ties vaikka pääsisit näkemään tämän ehkä salaperäisimmän ja väärin ymmärretyn yöllisen metsiemme lainsuojattoman pandan.

Uhanalainen mäyrä ei ole. Mutta sitä metsästetään, lähinnä hupimielessä ja aika brutaalilla tavalla. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että mäyrän metsästys on täysin turhaa. Sietäisi siltä osin päästä rauhoitettujen lajien ryhmään, sammakoiden, tinttien ja muiden harmittomien ja luontoon kuuluvien lajien joukkoon.

Cartinan kuvapankin : mäyräkuvat

Ei kommentteja: