torstai 21. toukokuuta 2009

Cartina / Kuvaus.fi keikkakuva on uusiutunut

Kuvatoimisto Cartinan keikkakuvapuoli (siis Kuvaus.fi) on nyt siltä osin avoin, että esittelemme vastiikkettomasti kuvatoimistossamme tavalla tai toisella mukana olevien ammattimaisten freekuvaajien mallikuvia yhteystietoineen. Kurkkaa sinne sisälle.

Yksi ajatus on saada systeemi google-optimoitua ja esille vähän joka maakunnasta tietty suhteellisen monipuolinen ja kompakti kokoelma päteviä tekijöitä. Onhan sivut nytkin jo aika helposti googlesta löydettävissä. Näiden esittelyiden myötä veikkaa, että moni kuvaaja löytyy huomattavasti helpommin ja vielä olennaisten hakusanojen kera.

Emme haali massaa, vaan ensisijaisesti suosimme esille laitettavaksi sellaisia kuvaajia, jotka ovat tavalla tai toisella mukana kuvatoimistossamme. Sekään ei ole mikään ehdoton kriteeri - tässä vaiheessa. Katsomma asian vähän tapauskohtaisesti. Jatkossa, jos kuvaajaesittelyitä tulee tungokseksi asti, niin toki saatamme priorisoida niitä jotka ovat oikeasti mukana / aktiivisimpia kuvatoimistonkin osalta.
Oma näkemys on, että kuvatoimistotoiminta ja keikkaikuvailu tukevat oivasti toisiaan. Kun on keikkapuolella hiljaisempaa, niin ei siitä kuvatoimistokuvan tuottamisesta ainakaan haittaa ole.

Toivottavasti asia kiinnostaa!
----

http://www.kuvaus.fi/ - yleistä

valokuvaajien yleislistaus
http://www.kuvaus.fi/valokuvaajia.php

Ja koska valokuvauspalveluita usein etsitään alueellisesti, niin siksi tuollaiset alueellisetkin listat tehdään jokaisen maakunnan osalta. Kunhan eivät tulisi lopulta liian pitkiksi.

Kuvaajan löytymisen ja näkymisen kannalta olennaisinta on kuvaajan esittelysivu.

Minun esimerkkisivu:
http://www.kuvaus.fi/valokuvaajahenrikkettunen.php

Tekstiä voi raapustaa ihan oman mielen mukaan. Tai pelkillä yhteystiedoilla. Jos mallikuvia on vähän, niin muutama kuva tekstiosioon. Jos taas on sarjoja, niin ne tulee tonne oikealle. Itse sarja voi sijaita missä vain. Minä kopioin oikeaan palkkiin kuvan ja laitan linkin sinne missä sarja on. Sarjoja voi olla useampi.

Kiinnostaako? Jos haluat mukaan, niin laita tekstiä tulemaan ja kuvia, joko s-postitse tai linkkinä. Kerro miten haluat edetä? Eikä maksa mitään. Näin hyvää saumaa näkyvyydelle oman keikkakuvatarjonnan osalta ei muualta välttämättä saa edes rahalla.

Jos on kysyttävää tai kommentoitavaa asian tiimoilta, niin vastaan mielelläni. Mielelläni kuulisi myös yleistä palautetta joko tämän tai kuvatoimistoasian osalta.


Henkka
Kuvatoimisto Cartina / Kuvaus.fi
p. 050-5949725

ps. Koska osa keikkailevista kuvaajista asuu ja vaikuttaa ulkomailla, niin ollaan ajateltu että laittaisimme myös erillisen valokuvaajien listan ulkomaiden osalta. Se lista olisi tietty englanniksi.

1 kommentti:

Balnor kirjoitti...

ihan kiinnostava homma toi teijän kuva pankki homma.. Käy kattomassa www.balnor.blogspot.com ja laita meiliä mitä mieltä oot kuvista... Jos yhtään nappaa niin voin laittaa sit sähk postii lisää näytteitä... Ja se sähk post os löytyy kans sieltä blogista...