perjantai 24. lokakuuta 2008

Joskus se vaan harmittaa niin...

Kuvaustilanteissa tulee liiankin usein eteen kohteita, joissa ärräpäät lentelee ja höyry nousee korvista. Varsinkin hienojen vanhojen rakennusten ympäristöissä on joskus mitä eriskummallisimpia virityksiä. Usein siirtelen niitä pois tieltä ja palautan tietenkin kuvauksen jälkeen paikoileen, manipulointiako? Hehheh.
Tämä esimerkki ei ole edes sieltä pahimmasta päästä, vaan kyllä tuo sähkökaappi tuossa nurkalla pikkusen ärsytti, . Sitähän ei missään tapauksessa voi maalata, vai voiko? No, lumikolasta en puhu mitään.

Kerroppa omista kokemuksistasi, olis mukava lukea ja nähdä

6 kommenttia:

Pasi Nokelainen kirjoitti...

Itse olen pitkään yrittänyt keksiä, miten saisin Nokian kirkosta mieleisiäni kuvia. Tuntuu, että vähän joka suunnassa on jotakin edessä! Etenkin ilta-aurinko valaisee kirkkoa kauniisti. Olenkin miettinyt, josko kokeilisi pidemmällä putkella jostakin kaukaa ja korkealta?

http://www.kotisivutila.fi/nosipake/kuvalinkit/IMG_4992.jpg

Auringonlaskut aiheuttavat myös monesti päänvaivaa. Usein on hienot kuvat (ja myös se auringonlasku) menneet sivu suun, kun olen epätoivoisesti yrittänyt löytää hyvän esteettömän näkymän. Pitäisi varmaan vaan keskittyä katselemaan ja unohtaa auringonlaskujen kuvaaminen, ellei ole hyvällä paikalla.

Tuomo Virtanen kirjoitti...

Joo, samoja ongelmia kirkkojen kanssa. Joskus on puita ympärillä niin paljon, että on tyydyttävä tiukkaan lähikuvaan, jossa puolet kirkosta rajautuu pois, ja sehän ei ole kivaa se.

Antti Kettunen kirjoitti...

Kulttuurillisesti arvokkaiden rakennusten, kuten kirkkojen, kannalta olisi hyvä, että olisi ainakin yksi ilmansuunta, josta ne näkyisivät esteettömästi.

Sähkö- ja puhelinlankojen, liikennemerkkien, valopylväiden ynnä muiden laitteiden tulisi sijaita niin kaukana rakennuksesta, että ne eivät häiritse yleisnäkymää.

Mutta näinhän ei aina ole.

Kirkot peittyvät usein näkyvistä sen vuoksi, että niiden ympärillä on hautausmaita, joiden puuston on annettu kasvaa.

Hautausmaiden puustoa on vaikea harventaa, koska haudat ja hautamuistomerkit estävät koneellisen puunkorjuun.

Sitten on vielä sekin, että ihmiset suhtautuvat tunneperäisesti hautausmailla oleviin puihin.

Tuomo Virtanen kirjoitti...

Kyllä vain, puhut asiaa Antti. Tuo näkyvyys yhdestä ilmansuunnasta olisi hieno juttu. Varmaan Arkkitehdit, sekä muutkin rakennustöihin osallistuneet, olisivat hyvillää siitä, että kädenjälki näkyy kunnolla.

Sallan kirkollahan tämä asia on kohdallaan.

Asiasta toiseen. Ruska-aikaan pyörähdin pohjoisessa ja Kisko-Kid oli parinakin päivänä Lapinradiossa puheena.

Pekka kirjoitti...

Mukava havaita, että samojen ongelmien kanssa painitaan. Kaiken maailman sähköjohdot, liikennemerkit ja muut sellaiset ovat minullakin esteenä. Muutama päivä sitten yritin kuvata runsaskäpyistä kuusta ja perinnemaisemaa. Oli tyydyttävä sikin sokin menevien sähköjohtojen olemassa oloon, vaikka mieli olisi tehnyt ne johdot poistaa. Siteeratakseni, "Joskus se vaan harmittaa"

Antti Kettunen kirjoitti...

Tietysti yläilmoista aukeaa useampi kuin yksi esteetön näkymä kohteeseen. Kuvauksen apuvälineiksi pitäisi vain hankkia helikopteri tai nosturiauto...