keskiviikko 3. syyskuuta 2008

Suppilovahverot huudossa

suppilovahvero Kuva:Henrik KettunenAlkaa olla sienten aika, ja suppilovahveroiden aika. Tekisi vaihteeksi mieli mennä metsää sienikorin kanssa tallustamaan. Toisaalta jos ottaisi vain pienemmän sienikorin ja siihen sivuun kameralaukun. On aika paljon eri sieniä mistä haluaisin kivoja kuvia. Tasaisessa valossa, vähän ehkä harmaampanakin päivänä jalustan kanssa voisi saada aika nättiä kuvaa monenlaisesta sienestä. Tällä hetkellä Cartinan sivuilta löytyy yhteensä reilusta 2000 lajista ns. lajikuva. Sienistä ja kääävistä Cartinan tarjonnassa on kuitenkin vain 74. Ja kun ottaa huomioon sen, että sieni- ja kääpälajejakin on Suomessa tietääkseni melkein 2000. Niin ainakin muistelen joskus jostain oppaasta lukeneeni. Että siltä pohjalta metsissä riittää periaatteessa kuvattavaa. Lajintunnistus voi tosin olla usein sellainen, ettei siihen kykene edes keskivertoinen sienestäjä, tällaisesta minun kaltaisesta aloittelijasta puhumattakaan.

Jotenkin tuntuu että nettiliikenne vain paisuu paisumistaan - tietenkin se heijastuu myös myynteihin. Osin kyse on tiedonjanosta, joka kasvaa kasvamistaa. Monenlaisista sienistä etsitään tietoa, mutta tietty kaikkein eniten suppilovahverosta. Viime vuonna syyskuussa Cartinan sivuille tultiin syyskuun aikana 1229 kertaa suppilovahvero-hakusanalla. Lokakuussa lukema oli puolet suurempi. Nyt pelkästään syyskuun 1. päivän aikana supppilovahvero-hakusanalla tultiin 289 kertaa.

Minua tietenkin itseänikin kiinnostaisi tietää että miltä siellä metsässä näyttää suppisten osalta. Sitähän kuvapankkilinkkimme ei valitettavasti kerro. Mutta voi vähän fiilistellä, jos ei muuta.

www.cartinafinland.fi/kuvapankki/fi/search/suppilovahvero.html

Ei kommentteja: