torstai 3. heinäkuuta 2008

Aikakauslehtien parhaat tekijät palkittiin


Aikakauslehtien liitto palkitsi vuosittaisessa Aikakauslehti Gaala-tapahtumassa merkittävimmät tekijät. Laadukasta ja hyvää työtä tekeviä on hyvä palkita. Korkeaan tasoon satsaaminen on vain plussaa, ja kannattaa etenkin pitkällä juoksulla. Gaalat taas on aina iloisia tapahtumia, missä voi vaihtaa kuulumisia, tai vain nauttia antimista ja positiivisesta tunnelmasta.

Noh. Itse en sillei tuntenut tuolta vain muutaman hassun. Joitain, kuten pääpuhujaa Niinistöä esim. olen toki kuvannut aiemmin muissa yhteyksissä. Ja oli siellä kuvaajia, mm. vuoden aikakauslehtikuvaajaksi valittu Hannu Lindroos, johon olen tietenkin törmännyt keikoilla. Olen siis nähnyt miehen tosi toimissa.

Minut oli pyydetty Apollo Live Clubille gaalan yhdeksi kuvaajaksi. Tehtävänä oli tallentaa juhlasalin puolelta tapahtumia, tunnelmaa yms.. En kyllä yhtään tiennyt sen tarkemmin että miten kuvia olisi tarkoitus käyttää. Noh. Jos ei muuta niin muistoksi, ajattelin. Ja niin kuin kaikissa tilanteissa, koitan aina tehdä parhaani. Toisena kuvaajana oli Niina Dodd. Hänellä olis studionurkka aulassa, minne vieraat kaapattiin kuvattaviksi. Niinastakin olen aiemmin kuullut paljon positiivista, mutten ole aiemmin tavannut. Mukavan ja taitavan oloinen pirtsakka flikka.

Vaikka sinänsä itse tapahtuman kuvaamisesta jäi hyvin positiivinen tunne, niin suurempi yllätys oli kun pari päivää sitten sain postissa 40 sivuisen tyylikkään opuksen. Lehti johon Gaala kaikkine ohjelmanumeroineen oli kuvin ja sanoin tiivistetty. Monenlaisia tapahtumia ja projekteja kuvailen, mutta harvoin niistä on tehty näin nättiä pakettia. Tämä on hyvä osoitus siitä miten hyvää työtä, niitä palkittuja ja muita läsnäolijoita voi hemmotella - ja samalla huolehtia siitä ettei se tärkeä asia unohdu - nimittäin hyvin tehty työ ja laadukas lopputulos.

Lehti alkaa ja loppuu aukeamalla missä on pari tusinaa iloisen vetävää Niinan ottamaan ryhmäpotretteja ja kuvia yksittäisistä vieraista ja merkkihenkilöistä. Lehden sisältä löytyy 8 aukeamaa ja pari irtosivua tunnelma ym kuviani, mm. kokosivuisena kuiskivasta Niinistöstä. Ei voi muuta kuin nostaa hattua hienosti orginaisoidulla kokonaisuudelle. Oli ilo olla tallentamassa tällaista mukavaa tapahtumaa - vaikkakin oma kuvaamiseni tapahtui äärimmäisen niukassa valossa.

Oma luovutettu sarja oliskohan olla noin 4 tuntisesta kuvauksesta löytyy tästä. Aikakauslehtien liiton sivuilta löytyy tiivistetty missä myös Niina Doddin kuvia löytyy tästä.

Lisää tapahtumakuvia: Cartina portfolio / Tapahtumakuvaus

Ei kommentteja: