sunnuntai 6. heinäkuuta 2008

Nuuksio - pääkaupunkiseudun henkireikäMeillä on aivan upeat ulkoilumaastot lähes miljoonan pääkaupunkilaisen ulottuvilla Nuuksiossa. Luonnon keskellä unohtuvat kaikki työasiat ja kiireet. Nuuksiossa on mahtavia kallioita jyrkkine rotkoineen, pimeitä ja synkkiä kuusimetsiä, kuivia ja valoisia kangasmetsiä, joiden välissä on kirkasvetisiä lampia, ja upottavia soita. Luonnossa voi kulkea hyvin merkittyjä polkuja pitkin, jolloin kulku on helppoa eikä eksymisen vaaraa ole juurikaan tai sitten pienempiä polkuja pitkin kartan avulla. Paljon ihmisiä olikin lauantaina nauttimassa luonnosta ja jopa japanilaisetkin ovat löytäneet paikan.

Samoilin pitkin Nuuksion metsiä hakemassa lampia, joissa lumpeiden kukinta oli parhaimmillaan. Tarkoituksena oli saada kuvia lumpeesta ja lammista. Tuli käyskenneltyä läpi Haukkalammet, Valklammet, Mustalammet jne., upottua nilkkoja myöten Soidinsuolla ennen Kaislampea. Kuvia tuli, ei paljon, mutta tuli kuitenkin; lumme, ulpukka, maariankämmekkä jne.

Takaisin autolle tuli palattua pitkin merkittyjä isompia polkuja sen verran pahasti oli voimat uponeet pehmeään maastoon kuvausreppu selässä. Oheinen kuva on Kaislammelta.

Ei kommentteja: