keskiviikko 30. heinäkuuta 2008

Stanley Cup voittaja Valtteri Filppula

Valtteri Filppula, Detroit Red Wings. photo: Henrik KettunenSain erään vakiasiakkaan kautta toimeksiannon mennä kuvaamaan EsportCenterin asiakaslehteen kansi. Piti kuvata Valtteri Filppula, 24, Detroit Red Wingsien keskushyökkääjä tuore Stanley Cup voittaja. Ja niin kuin ketä tahansa kiireistä miestä pitää kuvata, niin ei tämäkään toteutunut mitenkään liian helposti. Kuvaus piti alun perin hoitaa jo viikkoja sitten. Miestä ei kuulemma saatu puhelimella kiinni, kun tuskin oli edes Suomessa.

Viime viikolla ilmoitettiin, että tiistaina klo 9.00. Ja ei kun aikaisin toimistolle, että saa kamat valmiiksi. Puoli tuntia ennen tulee puhelu, että ei hän tänään pääsekkään harjoittelemaan. Huomenna klo 11.00 olisi uusi aika. Klo 08.22 soi puhelin, olin juuri herännyt / heräilemässä. Filppula tarttee kuvata jo klo 09.00. Ei kun toimistolla hätäsesti hakemaan kamppeet ja menoksi. Olin EsportCenterillä klo 09.01. Kun kysyin infosta, niin sanoivat että tuli jo tunti sitten harjoittelemaan. Eivät tiedä missä mies on. Parilla puhelinsoitolla saan kuitenkin selville, että mies on viereisessä rakennuksessa. Sinne siis.

Kysyin seuraavaksi Areenan infosta. Eivät tiedä. Yks mies täällä kyllä hölkkäilee, kerrottiin minulle. Infon koneella nopealla googlaamisella katsoivat nimen perusteella, että Filppula on just sen miehen näköinen. Ei kun hommiin. Kävin morjestamassa miestä, ja sanoin että katson ensiksi vähän ympärille paikkoja ja haen autosta vielä vähän kuvausrompetta.

Kevyt silmäily, pikasuunnitelma kasaan ja tuumasta toimeen. Kuvauksiin meni vajaa 10 minuuttia. Muutamat otokset sisällä ja asiakaslehden kansi ulkona. En viitsinyt vaivata miestä liian pitkään kesken treenin. Ulkonakin oli yllättävän vilpoisa tuuli. Antaa hänen vain keskittyä harjoitteluun. Vaikka pääosin olikin kuvissa sillei jääkiekkoilijan oloisesti varsin totisella ilmeellä. Vähän saatiin tähän yhteen viimeisimmistä hieman iloisempaakin ilmettä. Siinä on kansikuvaksi sopivasti väljyyttäkin.

4.elokuuta lienee hänen vuoro pitää Stanley Cup-pokaalia. Yksi kiinnostava asia urheilujulkimoita seuraaville suomalaisille penkkiurheilijoille ja muille lätkäfaneille. Vain kuusi suomalaista kiekkoilijaa on aiemmin saanut nimensä maineikkaan pokaaliin kylkeen.

ps. Kävin minäkin netistä katsomassa ja löysin videopätkän jossa Vilppula tekee Stanley Cup finaalipeleissä käsittämättömän hienon maalin. Ei voi muuta kuin nostaa hattua. Kerrassaan mahtava suoritus.
--

Törmäsin Filppulaan liittyen tällaiseenkin positiiviseen uutiseen
HS 30.07.08: Filppula ja Detroit solmivat jatkosopimuksen
Osaavat arvostaa upeata luonnetta ja monipuolisuutta.

Ei kommentteja: