torstai 31. heinäkuuta 2008

Luonnosta tuotteeksi ja palveluksi -valokuvakilpailu

"Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry järjestää kaikille avoimen valokuvakilpailun aiheesta luonnosta tuotteeksi ja palveluksi. Kilpailun tarkoituksena on tuoda esille luontoyrittäjyyttä sekä ihmisten suhdetta suomalaiseen luontoon ja sen vastuulliseen käyttöön." Näin kisajärjestäjä asian ilmaisi.

Lisätietoja: www.luontoyrittaja.fi/373.html

ps. Oma suhtautumisen erilaisiin kuvakilpailuihin on hieman kriittinen osin kisasääntöjen takia. Erilaiset kuvakilpailut on viime vuosina voimakkaasti yleistyneet. Myös sääntöjen ehdot velvoittaa helposti kuvaajaa hankkimaan malliluvat ihmiskuviin. Kisasääntöjä on usein muotoiltu niin, että kisajärjestäjä voi veloituksetta, tai hyvin marginaalisella korvauksella saada kuviin vapaat käyttöoikeudet. Siksi niitä siis yleensä järjestetään, koska kisajärjestäjä saa asiasta suuremman hyödyn kuin mikä kilpailun järjestämisen kustannus ja vaiva on. Nämä on siis osin vaihto sille, että tarvittavat kuvituskuvat ostetaan joltain ammattikuvaajalta tai kuvatoimistosta.

ammattiluontokuvaajia. kuva: Henrik KettunenNiin ja onhan ammattimainen luontokuvaaminenkin mitä suurimmassa määrin luontoyrittäjyyttä - joista osa kaiken lisäksi on mielellään mukana mitä erilaisemmissa kuvakilpailuissa.

Kilpailuissa on toki intressinä saada asialle julkisuutta, niin kuin kisajärjestäjäkin asian ilmaisi, yms... Et jos kokee asian tärkeäksi, ja on passelia kuvaa tyrkyllä, ja haluaa edistää luontoyrittäjyysasiaa, niin mikäs siinä. Tässä olisi siihen hyvä sauma. Ainakin on hyvä sauma tarkastella omaa tuotantoaan, että miten siellä luontoyrittäjyys näkyy - jos ollenkaan. Luontoyrittäjyyteen liittyvä kuvatarjonta ei varmaankaan ole vielä kaikenkattava. Yrittäjyysnäkökulma voi olla hieman haastava saada kuvaan, ellei sitten mene enemmän henkilö-, tuote- tai imagokuvauksen puolelle.

2 kommenttia:

Jussi Sihvo kirjoitti...

Jaahas, siellä on kuvassa L-kerho kokoontuneena ;D
Mitähän timaleja ne siellä näkee..

Noista kuvakilpailuista, yleensä tosiaan mainittu että järjestäjällä oikeus käyttää kaikkia kisaan osallistuneita kuvia omiin tarkoituksiin..laitonta meninkiä sanon minä!!
No kisat on vapaaehtoisia :I

Anonyymi kirjoitti...

Tsori ! ...pakko murjaista, yrittäjän näkökulmasta katsoen.

Eihän se oo hullu joka pyytää, vaan se joka antaa :D

Sain muuten sähköpostia minäkin oheisen kilpailun järjestäjiltä. Nakkasin postin roskiin, säännöt luettuani...