keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Cartinassa "my pictures" kuvahallinnointi käyttöön

Itse Cartinan sivuilla on aikaisemmin liikuteltu vain matalaresoluutioisia kuvia. Korkearesoluutioiset on aiemmin liikkuneet muiden systeemien kautta, tai s-postitse. Nyt aktiivisimmat kuvaajamme saavat Cartinasta myös säilytystilaa omille kuville. Systeemiä ollaan ottamassa vaiheittain käyttöön. Aluksi tämä on siis tarkoituketta aktiivisimmille kuvatoimistokuvaajillemme, joilla tiedostonjako ja säilytystarve suurin. Ollaan siis ottamassa palautetta vastaan ja tekemässä parannuksia, laajentamassa käyttönottoa vaiheittain. Varsinainen kuvatoimistokuvaajien käyttöliittymää vielä työstetään. Toiseksi valmiina on se käyttöliittymä joka on siis räätälöity ensisijaisesti keikkakuvaajille. Sopii toki sellaisenaan varmaan monien kuvatoimistokuvaajien omiin tarpeisiin sekä korkearesoluutoisten jakamiseen kuvaajilta kuvatoimiston suuntaan - tai kuvaajalta kenelle tahansa.

Aktiiviset kuvaajamme voivat säilöä siellä omien tunnustensa takana kuviaan puhtaasti omiin tarpeisiin, mm. varmuuskopiona, tai jakaa sitä kautta korkearesoluutoisia kuvatoimistolla, esim asiakkailleen, tai tehdä kuvista matalaresoluutioinen ja valinnaisena vesileimallinen galleria julkiseen jakoon. Tällaiset matalareso-julkiset kansion näkyy kuvaajan omalla profiilisivullaan listattuna. Matalaresogallerian kuvia voi helposti halutessaan linkittää esim. facebook-sivuilleen tai muualle. Kansion sisällä olevia matalareso-kuvia voi helposti katsella. Kuvasta pääsee eteenpäin klikkaamalla kuvaa tai nuolella.

Tällä hetkellä sisäänkirjautuminen tapahtuu os. http://cartinafinland.fi/my-pictures/en/ edellyttäen että olemme kerenneet erikseen laittaa kuvaajalle nämä laajennetut tiedostonjako-oikeudet. Jos niitä sinulla ei vielä ole, niin voit kysyä niitä.

Ensimmäisillä asiakkaillakin on jo tämä nettipohjainen tiedostonjako systeemi käytössä. Olemme siis alkajaisiksi tarjoamassa tätä tiedostonjako-systeemiä kaikille kuvatoimistosta kuvan ostaneille tai Cartina portfoliosta keltä tahansa keikkakuvauksen tilanneelle asiakkaillemme ilmaiseksi 1 gigatavun tallennusoikeudella. Suunnitelmissa on vaiheittain laajentaa noita oikeuksia, kunhan ensiksi saamme vähän laajemmin kokemuksia asiasta.

Ajatuksenahan meillä on ollut kehittää riittävän simppeli ja turvallinen systeemi korkearesoluutioisten kuvien säilömiseen, hallinnointiin ja jakamiseen - niin kuvatoimistolle, aktiivisille kuvaajillemme kuin myös asiakkaillemme. Toivottavasti tulee mahdollisimman monelle tarpeeseen.

Ja mitä iloa kuvaajilla on tällaisesta? Ainakin se, että mitä laajemmin asiakkaatkin ottavat tämän käyttöönsä, niin sen parempi kaikille. Jokaisessa jaetussa kuvakansiossa säilyy keikkakuvaajan nimi, eikä kuvat niin helposti katoa anonyymeinä organisaatioon käyttöön. Aika harva kuvaaja on laittanut kuvan metatietoihin nimensä, ja harva asiakas osaa sitä sieltä etsiä. Jaetun kansion linkin kautta asiakas pääsee kuvaajan helposti profiiliin. Koko palvelussa yhdistyy keikkakuvaus, kuvatoimistomyynti, tiedostojan säilytys, plus että toimii myös galleriana. Konseptin käyttäjina aktivoituvat asiakkaat olisi toki aina läsnä tämän konseptin tarjonnan kanssa. Kuvien ja kuvauspalvelun uudelleenostaminen helpottuu. Lisäarvoa sekä kuvaajille että asiakkaille!


Jotkut arastelevat syystäkin kuvien lataamista suoraan Facebook-palveluun. Mielummin pitävät kuvansa sellaisella sivustolla, jossa tekijänoikeudet varmasti säilyvät kuvaajalla, ja ainoastaan linkittävät kuvansa Facebookkiin tai muuhun sosiaaliseen mediaan. Osa kuvaajista tulee käyttämään tätä palettiamme laajemmin, osa suppeammin, osa vain lisänäkyvyyden saamiseksi. Osalle tämä on keino profiloida itseään paremmin nykyisille ja potentiaalisille asiakkaille.

Henkka, info@kuvaus.fi, p. 050-5949725

ps. Jaetut webgalleriat näkyvät kuvaajan Cartina -profiilissa otsikon "Julkiset kansiot"-otsikon alla.

Ei kommentteja: