sunnuntai 29. elokuuta 2010

Kuvauskeikalla Pohjois-Savon takamailla



Päädyin viime viikonloppuna Kainuun ja Pohjois-Savon rajamaille kuvauskeikalle. En viitsinyt mennä hotelliin. Alkuperäinen ajatus oli vain mennä jollekin koskelle villejä taimenia pyytämään, ja kalastuksen lomassa yöpyä jossain laavussa tai teltassa. Kalapaikan kiintiöt olikin jo aikaa sitten täynnä. Piti valitettavasti hylätä kalastusajatus. Aikakin hupeni uhkaavasti, enkä sitten keksinyt kuin katsoa kartasta kuvauspaikan lähin kansallispuisto, ja katsoa sieltä leiriytymismahdollisuudet. Ajatus oli levätä teltassa, tai vaikka autossa, jos ei muuta keksi.



Varsinaisten työasioiden jälkeen pääsin maastoon vasta pimeän tullen. Yöseikkailu taskulampin valossa. Rinkkaa en kerennyt pakata matkaan. Tavarat irtona. Ei ihan loppuun asti mietitty juttu. Kävelymatkaa leiriytymispaikall oli vajaa 2 km. Tyhjensin heijastinpussin ja laitoin teltan, makuupussin, alustan ja muut pikkusälät sinne. Pussin lenkki jalustan kärkeen kiinni ja paketti kameralaukun kanssa olkapäille. Vähän erilainen miniretkeily -varustelu.





Odotin löytäväni jonkun tasaisen alustan notskipaikan viereltä, ja hyvässä tapauksessa vähän polttopuitakin. Löytyi rupikonna - ja 2 hengen tyhjä miniautiotupa! On ne Metsähallituksessa Savossa aika vekkuleita! Yön kuutamossa kuikat ja laulujoutsenet konsertoivat aivan kämpän rannassa. Asiat ei olisi voinut paremmin olla. Paitsi, että olin sika väsynyt ja nukahdin pian uppeluksiin kuin tukki. Seuraavana päivänä heräsinkin virkeänä ja aikaisin. Kerkesin hyvin palloilemaan lähimaastossa ennen kuin päivän varsinainen kuvauskeikka alkoi. Mukava miniseikkailu minulle ennestään tuntemattomassa kansallispuistossa. Erittäin positiivinen tuttavuus!



1 kommentti:

Anne kirjoitti...

Hieno hieno kuva kolmas ylhäältä! Myös toinen alhaalta oikein onnistunut.