torstai 14. elokuuta 2008

Retki Lappiin Rommaenolle ja tuntureille



Illalla lähdettiin kalastusretkelle leiripaikalta Suomen puolella Lapin erämaassa Rommaenolta, muutaman kilometrin päässä olevalle lammelle. Sieltä palatessa teltallemme, kalastelimme ja samalla ikuistin valokuvaamalla kesäöistä Rommaenon jokea. Vaikka olimme märkiä sateen kastelusta ja väsyneitä pitkästä kävelystä väliin pajukkoisen, kivilouhikkoisen ja soisen reitin kuljettuamme, kukaan ei olisi jättänyt tuota reissua tekemättä. Tuon retken jälkeen päivämaisemakuvia ei tullut enää paljon kuvattua, kun mielessä oli tuo yöretken maisemat. Lisää Rommaenon kuvia löytyy täältä ja muita Lapin maisemakuvia on täällä.



Reitti Rommaenon varrella oli väliin hyvin pajukkoinen. Kävellessä joen rantapusikossa aivan polun vieressä oli reilun metrin korkeudella pajussa urpiaisen pesä. Varovasti lähestyin pesää, otin valokuvat ja ohitin pesän tehden pienen mutkan polulta kiertäen hieman kauempaa pesän, jolloin lintu sai olla rauhassa pesässä.



Teimme vielä vaellusretken Kilpisjärven yli Ruotsin puolelle Kummaenolle ja tunturilammille kalastelee ja ihailee hienoja tunturimaisemia. Harvinaisiakin tunturikasveja osui kohdalle yleisempien kasvien lisäksi. Suuri osa oli sellaisia joita ei muualla Suomen luonnossa näe, joten ne siellä yleiseksi luokitellutkin olivat minulle harvinaisia. Lisää tunturilla ja Lapissa kuvattuja kasveja löytyy täältä.
Yllä olevassa kuvassa on tähtirikko, harvinainen Lapin tunturikasvi.




Saimme nauttia harvinaisen tyynestä kesäpäivästä ylhäällä tunturijärvellä Ruotsin puolella. Niin tyyntä oli tuona päivänä, että saimme tyytyä vain tarkkailemaan vedessä uivia muutaman sentin pituisia kalanpoikasia, isompien kalojen tarttumatta koukkuun.

Ei kommentteja: